Geschiedenis

Voor de oorsprong van Visser Transport Agencies gaan we terug naar het jaar 1962. In dit jaar koopt Frits Visser zijn eerste vrachtwagen en begint met het vervoeren van tuinbouwbenodigdheden - zoals ketels en glas - naar kwekers in geheel Nederland.

Daarnaast is er de handel en transport van zware stookolie.

Frits Visser zelf op de vrachtwagen en zijn vrouw Lyda thuis op kantoor.

In 1975 start Visser met het vervoeren van bloemen en planten. Eerst wordt van huis uit georganiseerd, later wordt een kantoor geopend op de Bloemenveiling in Aalsmeer (VBA). Er wordt met name vervoerd naar Duitsland.

Het bedrijf ontwikkelt zich tot een veelzijdige onderneming die nationaal en internationale transporten verzorgt. Begin jaren ’80 ontwikkelt de export van planten naar Spanje zich en Frits Visser weet hierop in te spelen door als één van de eersten over de weg naar het Iberische schiereiland te rijden. Franse en Oostenrijkse bestemmingen volgen spoedig.

Het wagenpark telt 31 vrachtwagens. In 1991 verkoopt Frits Visser het bedrijf aan een collega-vervoerder.

Een jaar later ontstaat Visser Transport Agencies. Een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met het aannemen van vrachten en het uitcharteren daarvan. Later worden er eigen vrachtwagens aangeschaft en ligt de nadruk van het transport voornamelijk op het transport van complete vrachten naar Oostenrijk en de Balkan landen. Vanaf 1999 komt zoon Frederik in het bedrijf. De klantenkring wordt verder uitgebreid en de specialisatie richt zich meer op groepagevervoer. Er wordt een groter kantoor betrokken en het personeelsbestand wordt uitgebreid.

Dankzij grote betrokkenheid van een ieder, is Visser Transport Agencies uitgegroeid tot wat het nu is!

WEBDESIGN: QUICKWEB.NL